Wat doen wij?

Wij helpen ondernemers hun bedrijf verkopen

Amicus Advies adviseert MKB ondernemers bij een bedrijfsverkoop. Of je nu bezig bent met een eerste oriëntatie of de knoop hebt doorgehakt en aan de vooravond van een verkoop staat, wij denken graag mee! 

Onze diensten omvatten alle aspecten van een bedrijfsverkoop waarbij wij ondernemers ontzorgen door het gehele verkoopproces van A-Z te begeleiden. Lees hieronder meer over onze diensten.

Verkooporiëntatie

Een te-koop-bord aan de gevel hangen is simpel, tenslotte wisselen jaarlijks duizenden bedrijven van eigenaar. Maar de meeste succesvolle ondernemers verkopen hun bedrijf niet zomaar. Je bedrijf verkopen gaat ook niet over één nacht ijs. Maar hoe dan wel? 

Dat begint bij de ‘waarom’-vraag. Ondernemers die tevreden terugkijken op een verkoop beginnen met het helder krijgen van hun verkoopmotivatie. Een heldere verkoopmotivatie helpt focus te houden tijdens het uitdagende proces van een bedrijfsverkoop. 

Wij helpen ondernemers graag bij het verkennen van een eventuele verkoop. Lijkt het je fijn om jouw situatie vrijblijvend eens door te spreken? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je je eerst verder verdiepen in een eventuele verkoop? Lees dan hier onze blog over verkoopmotivaties. 

Verkoopklaar maken

Om je bedrijf tegen de best mogelijke voorwaarden te verkopen, wil je de koper een goed beeld geven van jouw onderneming. Een verkoopklaar bedrijf is dan ook niet meer of minder dan de beste en meest representatieve versie van de organisatie. Je trekt de organisatie strak en knoopt losse eindjes aan elkaar.

Amicus Advies helpt ondernemers om hun bedrijf klaar te maken voor verkoop. Wil je meer weten over het verkoopklaar maken van een bedrijf? Lees dan onze blog. Liever eens met ons sparren over jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Verkoopproces

Je hebt de knoop doorgehakt. Je wilt je bedrijf verkopen. Je verkoopmotivatie is helder, je bedrijf is verkoopklaar. Jouw bedrijf kan de etalage in. Een spannend moment, want tot nu toe heb je de (mogelijke) verkoop vermoedelijk stil gehouden of slechts in kleine kring besproken. 

Voor veel ondernemers is een bedrijfsverkoop een eenmalige gebeurtenis. Het is dan ook niet gek dat je niet precies weet hoe het verkoopproces verloopt. Een ding is zeker: de komende tijd komt er veel op je af. 

Om die reden kan het fijn zijn om ondersteund te worden tijdens het verkoopproces. Wij ontzorgen ondernemers door het gehele verkoopproces van A-Z te begeleiden. Denk je erover om je bedrijf te verkopen? Neem dan gerust contact met ons op om te verkennen hoe wij je zouden kunnen ondersteunen. Meer weten over het verkoopproces? Lees dan onze blog hier!